Intr-o cana de 250 ml incape:
faina – 125 g
zahar tos – 200 g
zahar pudra – 180 g
sare – 220 g
gris – 200 g
orez – 230 g
malai – 200 g
pesmet – 125 g
nuci macinate – 200 g
nuci pisate – 225 g
fasole boabe – 220 g
mazare – 230 g
lapte praf 120 g
unt topit – 245 g
ulei – 245 ml
smantana – 250 g
bulion – 220 g
sirop – 330 ml
Intr-o lingura incape:
faina – 25 g / 1 Lg cu varf faina = 25 g lingura rasa = 15g)
zahar tos – 30 g / 1 Lg cu varf zahar = 30 g (lingura rasa = 20g)
zahar pudra – 25 g
sare – 30 g
gris – 25 g
malai 15 g
orez – 25 g
pesmet – 15 g
bulion – 25 g
nuci macinate – 25 g
lapte praf – 20 g
lapte – 20 ml
ulei – 20-25 ml
unt topit, untura – 20 g
smantana – 25 g
apa, vin, bere – 15 ml
sirop 20 ml
Intr-o lingurita incape:
faina – 10 g
zahar tos –12 g
sare – 12 g
gris – 8 g
pesmet – 5 g
lapte praf – 5 g
smantana – 5 g
unt topit – 5 g
apa, vin, bere – 6 ml
sirop – 7 ml
1 pahar de vin = 1/2 dl (150 cm3);
1 ceaşcă obişnuită de cafea cu lapte = 2 dl (200 ml); = cana
1 ceaşcă mare de cana de lapte = 2 1/2 dl (250 ml); = cana
1 lingură cu vârf de făină = 25 g;
1 lingură rasă de făină = 15 g;
1 lingură de zahăr = 25 – 30 g;
1 ceaşcă de zahăr = circa 200 g;
1 lingură de untură sau de unt = 25 g
Iar aproximativ mai gasim:
Un varf de cutit cu sare 2 g
O lingura cu lapte sau apa 15 g
O lingura rasa cu orez 20 g
O lingura rasa cu gris 20 g
O lingura rasa cu malai 15 g
O lingura rasa cu zahar tos 20 g
O lingura rasa cu faina 15 g
O lingura cu varf cu faina 20 g
O lingura cu unt, untura 20-25 g
O lingura cu ulei 20 g
O lingurita cu unt, untura, ulei 5 g
O lingurita cu lapte, apa 6 g
O lingurita rasa cu zahar tos 5 g
O lingurita rasa cu faina 4 g
Un pahar de apa cu zahar tos 200 g
Un pahar de apa cu faina 125 g
O farfurie adanca de supa 400 ml
Un polonic mare de supa 400 ml
Un polonic mic de supa 80 ml
Un cub de zahar 6 g
O chifla 40-50 g
iar pentru cuptor...
250 degrees F= 130 degrees C means 1/2 Very Slow
275 degrees F= 140 degrees C means 1 Very Slow
300 degrees F= 150 degrees C means 2 Slow
350 degrees F= 177 degrees C means 4 Moderate
425 degrees F= 220 degrees C means 7 Hot
450 degrees F= 230 degrees C means 8 Hot
475 degrees F= 245 degrees C means 9 Hot
500 degrees F= 260 degrees C means 10 Extremely Hot
550 degrees F=290 degrees C means 10 Broiling
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu